Historiek

Historiek

BEVEPE werd in 1946 opgericht door de heren Beke en Van Poucke met als hoofdactiviteit de distributie van chemicaliën. Al in 1950 werd beslist om te starten met de eigen productie van verf voor zowel de doe-het-zelver als voor de professional. 
Roger Van Poucke nam toen de firma volledig over.  Door de succesvolle jaren vijftig, verhuisde BEVEPE van de Rolweg in centrum Brugge naar de Nijverheidsstraat in Brugge, in de voormalige gebouwen van Union Cotonnière.
 
Als specialist in gebouwenverven en industriële coatings werd BEVEPE al snel een vaste waarde in de regio. In 1990 verhuisde BEVEPE naar het industriegebied 'de Blauwe Toren'. Roger Van Poucke vond opvolging in zijn dochter Viviane Van Poucke.  Viviane introduceerde kleurmengmachines in de firma en zorgde voor een modernisering van de verfformules
In 1998 ging de 3de generatie in dit familiebedrijf van start.  Kleinzoon Yves Op de Beeck verrijkte het verfbedrijf met nieuwe technologische kennis en investeerde in de productiecapaciteit.

In 2005 ontwikkelde BEVEPE haar eerste private label-samenwerkingen waardoor de export toenam.
In 2009 introduceerde BEVEPE haar eigen fabriekswinkelconcept Paintfactory met de oprichting van haar eerste winkel in Gent. Dat betekende ook de introductie van een nieuw verfmerk met dezelfde naam 'Paintfactory'.
In hetzelfde jaar werd geïnvesteerd in een volautomatische etiketteerlijn om maximale flexibiliteit te garanderen voor haar klanten en merken.

Op basis van het succesvolle winkelconcept Paintfactory werd in 2012 beslist om een tweede vestiging op te starten, namelijk in Antwerpen.
Door haar sterke groei breidde BEVEPE in 2015 haar bedrijfssite uit waardoor de productie-, logistieke- en winkelactiviteiten helemaal klaar zijn voor de toekomstige uitdagingen.